DIJASPORA

Bosna sa 8:0 u gostima deklasirala Corumspor

Dominirali utakmicom

B. ŠIŠIĆ

30.11.2015

Ni loše vrijeme, kiša i vjetar nisu mogli da zaustave fudbalere Bosne iz Frankfurta da po svaku cijenu vrate poljuljanu poziciju u vrhu tabele Kreisobelige grada Frankfurta. Naime, posljednja izgubljena utakmica dala im je krila da se ponovno koordiniraju, da pogledaju gdje su griješili i da ponovno budu u samom vrhu.

Bosna je ovaj put igrala u gostima kod ekipe FC Corumspor, uslovi za utakmicu bili su izuzetno teški,a snažna kiša koja je padala spriječila je mnogobrojne fanove Bosne da budu prisutni. 

Nogometaši Bosne od samog početka utakmice dominirali su terenom, igralo se izuzetno disciplinovano i veoma mudro se krenulo u osvajanje sva tri boda, a to im se na kraju i isplatilo. Upravo zbog takve igre i pritiska na domaću ekipu, golman Bosne Ahmed Selimović bio je skoro nezaposlen.

Već u 19. minuti najbolji strijelac Kreisoberlige Almir Derdemez sa bijele tačke postže prvi gol za Bosnu.

Svakim daljnim minutom igre primjećivala se frustacija kod domaćina, a prvo poluvrijeme je završeno sa rezultaom 1:0 za Bosnu, da bi u drugom poluvremenu Bosna domaćinskoj ekipi dala čak sedam fantastičnih golova. U 63. minuti Nikola Anđelić povećava vodstvo na 2:0 i od tog trenutka gotovo u taktu od dva-tri minuta se redovno trese mreža domaćina. U 66. minuti Semir Kurtović se upisuje u strijelce, a i kapiten Adem Brajanac u 68. minuti postiže četvrti pogodak za Bosnu.

Opet na scenu stupa Almir Derdemez i u 71. minuti postiže gol, dok u 76. minuti Plamen Ivanov nastavlja seriju golova, te u 78. opet Adem Brajanac povećava rezultat na 7:0,a samo dvije minute kasnije priča se zaokružuje pogotkom Derdemeza, a njegov treći gol postavio je i konačan rezultat utakmice od 8:0 za Bosnu.

Ovo je ujedno i najveća pobjeda Bosne u tekućoj sezoni i s ovom pobjedom Bosna je ponovo lider Kreisobelige Frankfurta.

Sastav ekipe : Ahmed Selimović, Zekir Mešanović, Husein Velagić, Mirsen Čakrlja, Kenan Mašić, Plamen Ivanov, Almir Derdemez, Adem Brajanac, Nikola Anđelić, Kenan Hot, Semir Kurtović, Admir Cikarić, Mersud Jusufović, Sead Kavgić i treneri Amir Kusumović i Emir Bajraktarević.