KOLUMNE

Povratak u formu

Mirza Teletović

E. J.

1.12.2015

Neprospavane noći mnogih ljubitelja sporta u Bosni i Hercegovini ipak nisu uzaludne. Dvadeset poena, šest trojki iz sedam pokušaja, ushićenje američkih komentatora... Velika su satisfakcija za bh. navijače koji se bore protiv vremenske razlike samo da bi pratili Mirzu Teletovića u NBA ligi.

Lični rekord, od 20 koševa i to za samo 18 minuta, u dresu novog kluba Feniks sansa u pobjedi nad Toronto reptorsima (107:102) nagovještaj je da bismo i u mjesecima koji slijede mogli gledati blistava izdanja našeg krilnog centra u novoj sezoni najjače svjetske košarkaške lige.

Uostalom, ovo je bio već šesti put u posljednjih devet mečeva da je naš reprezentativac imao dvocifreni učinak u dresu "Sunca" s kojima je u julu potpisao jednogodišnji ugovor, vrijedan 5,5 miliona dolara. Prethodno je tri sezone nosio dres Bruklin netsa.

Teletović je rođen 17. septembra 1985. u Jablanici. Sa suprugom Majom ima četvero djece. Nekada najbolji strijelac Eurolige bio je kapiten tuzlanske Slobode, dok je prije odlaska u NBA čak šest sezona proveo u španskoj Laboral Kuči.