KOŠARKA

MUSA: I Nurkić i Mahmutović su nam potrebni za vrhunske rezultate

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član zagrebačke Cedevite

N. K.

30.11.2015

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član zagrebačke Cedevite Džanan Musa oglasio se nakon brojnih prepiski na relaciji Jusuf Nurkić - Košarkaški savez BiH.

Podsjetimo, Musa je predvodio kadetsku reprezentaciju naše države koja je postala prvak Evrope, a želja mu je da ista žestoka borba, požrtvovanost i zajedništvo bude i u seniorskom timu i oko njega.

"Nama su itekako potrebni svi oni koji mogu donijeti dobro našoj košarci i sportu. U okruženju u kojem živimo mnogo toga ne ide lijepim tokom. Ako se nešto događa iz zatvorenih vrate, ne znači nužno da je prevara. Za ovu državu su mnogi, kao i ja, stavili obraz u stranu i ponos bosanski na prvo mjesto. Juka je u narednih deset godina potreban reprezentaciji jer je top klasa, a svima bi nam bila čast za tri ili četiri godine biti zajedno u kontekstu iskoraka našeg sporta i vrhunskih seniorskih rezultata. Ali, odlazak Haruna Mahmutovića neće donijeti ništa dobro. S tim čovjekom smo svi dobili priliku. Bilo je prethodnika, ali je on donio ono najljepše. U trenucima padova je bio taj koji je noćima obavljao razgovore s nama. Mahmutović nije grobar, već borac za reprezentaciju BiH. Rješenje se može naći i svi možemo napraviti zajednički iskorak. Cijela javnost treba biti usmjerena na dobar kontinuitet, zajednički s čvrstim ciljevima. Za to nam je potreban Harun Mahmutović", napisao je Musa na svom zvaničnom profilu na Facebooku.

Inače, tenzije između KSBiH i Nurkića traju već duže vrijeme, a nakon posljednjih prepucavanja, Mahmutović je najavio da će se posvetiti isključivo kancelarijskim poslovima.