REGION

MONSTRUM IZ HRVATSKE: Ne znam šta me je spopalo dok sam je ubijao

Hrvoje Domobran Knežević ubio svoju djevojku Josipu Božić

A.U.

29.11.2015

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u Hrvatskoj otvorilo je istragu nad Hrvojem Domobranom Kneževićem (22) zbog teškog ubistva djevojke Josipe Božić (21) u noći na petak u mjestu Modrič pod obroncima Velebita.

Prema saznanjima državnog tužilaštva, stravično ubistvo koje je šokiralo zadarski kraj počelo je drogiranjem ljubavnog para u kući za iznajmljivanje u vlasništvu njegove porodice.

kuca-u-kojoj-se-dogodilo-ubistvo

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo (Foto: Pixel)

- Riječ je o amfetaminu koji se na ulici naziva speed. Osumnjičeni je aktivno iznio odbranu, a zatražili smo određivanje pritvora zbog posebno teških okolnosti djela za koje je predviđen dugotrajni zatvor od 40 godina i zbog opasnosti od ponavljanja djela - rekao je državni tužilac Duško Berović te dodao da je ubica žrtvi nanio mnogo udaraca zbog čega je umirala u strašnim patnjama.

Nezvanično, Hrvoje Domobran Knežević na ispitivanju kod državnog tužioca rekao da ne zna što ga je spopalo kad je zadao brojne ubode raznim predmetima svojoj žrtvi. Zato je potrebno vještačiti način na koji je obavio ubojstvo kako bi se vidjelo ima li opasnosti da ubica ponovi djelo, odnosno ubije još koga kad već ni sam ne zna što mu je bilo.

Naime, nakon drogiranja i prepirke te noći, mladić je nasrnuo na djevojku. Državno tužilaštvo saopćilo je da je “upotrebom nekoliko predmeta zadao veći broj povreda po cijelom tijelu, a ponajviše u predjelu vrata i glave”.

hrvoje-i-josipa

Navodno je lupao njenom glavom u kuhinjske elemente i ubo ju u vrat i sljepoočnicu. Dokrajčio ju je ubodnom ranom skalpelom u lijevu stranu vrata, pri čemu joj je razderao krvnu žilu. Zbog toga je obilno krvarila i na kraju preminula.

Ostao je u kući u Modriču i nakon njezine smrti te je pokušao zataškati ubojstvo i oprati krv navodno okupavši mrtvo tijelo djevojke u kadi i pripremivši veliku vreću za transport tijela, piše 24sata.hr.

No predomislio se u petak navečer, kad je vjerojatno i utjecaj droge popustio. Kako je puhala orkanska bura, nitko nije primijetio šta se zbiva u trokatnici Kneževićevih pa je sam u petak navečer nazvao policiju i predao se rekavši da je napravio sranje. Potom je nazvao žrtvinu majku i sestru u Zagrebu te im rekao da je ubio Josipu i da Hitna pomoć više ništa ne može učiniti.

josipa-i-hrvoje

Iako komšije u Modriču kažu da je par bio skladan, zaljubljen i pristojan, u porodici su znali da je droga uzrok zla koje ih je snašlo. Rekli su nam da, iako su nastojali, Josipu od Hrvoja nisu mogli nikako odvojiti.

Nakon što ga je ispitao državni odvjetnik, ubojicu Hrvoja Domobrana Kneževića danas je tačno u podne počeo ispitivati i istražni sudija Boris Radman. Odredio mu je jednomjesečni pritvor, a ubicu brani zadarski advokat Ante Krajina.