REGION

Petrov se promijenio, a HDZ je kupio pola zastupnika u Mostu

Ko će sa kim u vlast u Hrvatskoj

(Al. Ti.)

29.11.2015

Ove igre mi se gade! Ja sam čist čovjek i ne zanima me ni HDZ niti SDP. Nažalost, jedna lijepa inicijativa kao što je bio Most, loše će završiti i nećemo dobiti onu treću opciju kakvu su građani Hrvatske htjeli, kazao je Stipe Petrina za ŠibenikIN.

Istaknuo je da je 50 posto Mostovih zastupnika HDZ već kupio. Za Tris portal je rekao da sa sigurnošću može reći da je, uz njega, Dragu Prgometa, Irenu Petrijevčanin Vuksanović i Gordanu Rusak, barem još četiri ili pet zastupnika Mosta koji neće htjeti ići u koaliciju s HDZ-om, ali ostavlja rezervu. Kaže da su ga uzeli zato da bi glasače uvjerili da Most nije HDZ-ov, prenosi 24 sata.

Načelnik Primoštena potvrdio je da je jučer na sjednici Mosta bila velika svađa. On se tamo solidarizirao s dvije kolegice iz HRID-a Drage Prgometa, koje nisu htjele 'bjanko' potpisati bezuvjetnu naklonost odluci Mosta o budućem partneru, koalicijama HDZ-a ili SDP-a.

-  Nakon što je Petrov ostao sam s predsjednicom, pitao sam ga 'Božo, zašto si s njom razgovarao u četiri oka, o čemu ste pričali?', a on mi se počeo nešto izmotavati o zajedništvu i kako ga sačuvati. Tada sam mu rekao ' Božo, kako da sačuvamo zajedništvo kad ja osjećam da vas je pola već kupio HDZ'. I otad se Petrov radikalno promijenio i zahladio odnose. Na sjednici Mosta jučer izbila je prva velika svađa i prvi put vidio sam da je on izgubio kontrolu. Bilo je vidljivo da je pod ogromnim pritiskom i da je Petrov sada potpuno promijenjen, drugi čovjek – rekao je Petrina za ŠibenikIN.

Na ultimatum iz Mosta da se do četvrtka odredi o svojoj sudbini u njihovom društvu, Petrina odgovara protupitanjem.

-  Ako je Most tako demokratičan kako tvrde, neka mi objasne zašto su meni i dvjema kolegicama uskratili pravo glasa i na temelju kojeg to prava, statuta i akta? Podsjećam ih da sam ja više puta tražio da mi se odgovori koja je uloga Nacionalnog vijeća Mosta i ko su članovi tog fantomskog vijeća. Odgovor čekam do danas – kazao je Petrina.

Komentirao je i prozivke iz Mosta da na silu stvara afere.

- Moj nijedan izlet u medijima nije bio samostalan i uvijek sam bio koordiniran s ostalima jer sam od početka tražio da nastupamo jedinstveno i da sve ide vani iz jednog centra. Kako su to svi počeli kršiti, odlučio sam za medije i ja progovarati samostalno i stojim iza svega što sam govorio proteklih tjedana. Što će biti sada, ja ne znam, ali uskoro će biti izabran predsjednik Hrvatskog sabora i to će biti čovjek iz Mosta! Znam i ko će to biti, ali strpimo se još četiri dana - rekao je.