LIFESTYLE

BIH JE TU Sedam zemalja sa najmanje turista, a koje jednostavno morate posjetiti

Destinacije koje morate vidjeti

(Al. Ti.)

29.11.2015

Nepravedno zapostavljena i nikad poželjna, ova zemlja vrijedna je posjeta, ako zbog ničeg drugog barem zbog sjajnih vina i povoljne ponude...

Ovdje se neće naći ni Francuska, ni Velika Britanija, a ni Italija. Ova lista rezervisana je za nerazvikane zemlje koje iz raznih razloga ne privlače turiste, a koje bi definitivno trebali posjetiti.

Bjelorusija

Ova zemlja se ne može pronaći gotovo na ničijoj listi odredišta, ali drugi put kad planirate put negdje, stavite na popis i Bjelorusiju. Fascinantni dvorci, staljinistička arhitektura i zgrade nekadašnjeg KGB – a, posebne su u svakom pogledu.

Bosna i Hercegovina

Uprkos ljepotama koje nude Sarajevo i Mostar, BiH i dalje je relativno slabo posjećena. Razlog tomu je neuređena zemlja, a ne mogu računati ni na prihod od turizma kad na more izlazi tek Neum. No, slobodno razmislite da skijanje u Austriji zamijenite onim u BiH, jer su staze sve godine bolje i bolje.

Island

Dobro, Islanda najčešće pati zbog svoje izoliranost, pa ljudi koji ga posjećuju često to dožive kao putovanje života. Također, vrijeme ovdje nije plus, ali jednom kad dođete nećete tek tako brzo htjeti napustiti zemlju vatre i leda.

Lihtenštajn

Sitan i smješten između Austrije i Švicarske, Lihtenštajn nikako ne privlači značajniji broj turista. S obzirom na veličinu, dovoljan je vikend da ga cijelog obiđete, a u njemu je najljepše planinariti i voziti biciklu.

Moldavija

Nepravedno zapostavljena i nikad poželjna, ova zemlja vrijedna je posjeta, ako zbog ničeg drugog barem zbog sjajnih vina i povoljne ponude. U glavnom gradu Kišinjevu s malo novca ćete živjeti kao kralj, a maknete li se van iz grada ni priroda vas neće ostaviti ravnodušnim.

Monaco

Jedno je sigurno – ovdje se nikad nećete zateći slučajno. Gotovo 30% stanovnika grada može se pohvaliti s tim da su milioneri, tako da, zna se dobro ko ovdje tačno dolazi na odmor u skupe stanove i na luksuzne jahte…

Srbija

Ukoliko volite izvanredni noćni život, divnu kuhinju i skijanje, nemojte propustiti odlazak u Srbiju. Dunav i Sava susreću se u Beogradu, glavnom gradu koji je dom više od 1,2 miliona ljudi. Beogradska tvrđava, razni muzeji, večera provedena na Skadarliji i divlji izlazak na splavovima su neprocjenjivi.