NOGOMET

Rutinska pobjeda Sarajeva protiv Travnika, Radnik i Željo igrali neriješeno

Slavija na svom terenu igrala protiv Mladosti neriješeno

Autor:A. Vr.

29.11.2015

 

BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavljena je danas kada su na rasporedu utakmice 17. kola. Derbi kola u Bijeljini igrali su domaćin Radnik i sarajevski Željezničar.
 
Rezultat je na kraju bio 0:0  igrač Željezničara Ognjen Đelmić je u 56 minuti dobio crveni karton.
 
Pogledajte zbog čega je Đelmić dobio crveni karton:
 

 

 
Slavija - Mladost 1:1
 
Slavija je remizirala (1:1) u okviru 17. kola BHT PL BiH protiv Mladosti DK. Gosti su došli u vodstvo u 26. minuti susreta. Nakon asistencije Salkovića, Kobilica je udarcem sa 16 metara matirao Lučića.

Domaći su došli do poravnanja u 39. minuti susreta. Stefan Barić je matirao Hadžića nakon sjajne akcije Rovčanina i Ristića. Gosti su u 87. minuti susreta imali fantastičnu šansu preko Mirze Rizvanovića kojemu je Lučić odbranio udarac, te je ostalo 1:1.
 
Sarajevo - Travnik 4:0

Fudbaleri Sarajeva su u 17. kolu BHT PL BiH slavili (4:0) na svom terenu protiv ekipe Travnika.

U 25. minuti susreta nakon kornera lopta stigla do Leona Benke koji iz neposredne blizine pogađa za vodstvo Bordo kluba, a svega 60-ak sekundi kasnije Haris Duljević je ukrao jednu loptu, prošao je Nurkovića i kada se činilo da je već u teškoj situaciji, sjajno je pogodio iz mrtvog ugla.

Sarajevo je postiglo treći pogodak u 52. minuti . Rustemović sjajno centrirao, a glavom je pogodio Kovačević.

Igrala se 87. minuta susreta kada je nakon jedne akcije lopta došla do mladog Osmanovića koji je po četvrti put danas matirao golmana Travnika.