REGION

Petrina: Tražim da se predsjednica Hrvatske javno očituje o čemu je u četiri oka razgovarala s Petrovim

Primoštenski gradonačelnik oglasio se na Facebooku

Autor:(A. Vr.)

29.11.2015

Primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina se oglasio na Facebooku. Piše da je u skladu sa jučerašnjim obećanjem na sastanku izabranih saborskih zastupnika Mosta i članova Nacionalnog vijeća Mosta, dao izjavu o sramotnom ponašanju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na konsultacijama za sastav nove Vlade Hrvatske. S njime je u delegaciji Mosta bio i Božo Petrov, prenose hrvatski mediji.

"Sramotni postupak predsjednice Republike Hrvatske je u tome što je nakon 15-ak minuta zatražila od nas trojice da napustimo sastanak jer ona "želi u četiri oka popričati sa gospodinom Božom". Još sramotnije je što su me njeni savjetnici uvjeravali da je takvo ponašanje uobičajeno!!!

Od predsjednice Republike Hrvatske tražim u prvom redu da se javno očituje o čemu je u četiri oka razgovarala sa Božom Petrovim o sastavu nove vlade, a da ostatak delegacije Mosta to nije smio čuti!

Je li predsjednica Republike Hrvatske Boži Petrovu dala smjernice za dalje postupanje u vezi sastavljanje nove Vlade Republike Hrvatske? Ostaje još niz otvorenih pitanja o ovom nezabilježenom incidentu u hrvatskoj političkoj praksi koji baca veliku sjenu na neutralnu ulogu predsjednice Republike Hrvatske u procesu konsultacija oko sastavljanja nove Vlade Republike Hrvatske", napisao je Stipe Petrina. 

0a5e8bc27610c281c32c1d51b8d7a68f