REGION

BEOGRAD Stefanović: Vučić prošao poligraf

Zbog tvrdnji lista Kurir

(Am.K.)

29.11.2015

15:20 Ministar policije Nebojša Stefanović saopćio je da je premijer Aleksandar Vučić na sopstveni zahtjev saslušan i da je prošao poligraf.

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznijetih u listu Kurir Vučiću postavljena sljedeća pitanja:

Da li je ikada vidio Aleksandra Kornića?
Da li se ikada sa njim sastao?
Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

"Na sva ta pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu.

List "Kurir" je na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, prije dvadesetak dana tražio od bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornića da lažno svjedoči i lažno optuži vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića.

15:00 MUP je priveo S.M. iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Aleksandra Vučića, javili su mediji.

Kako se navodi, S. M. koji je jutros priveden i koji je posljednjih godina bio član jedne kriminalne grupe, nekoliko puta je viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić.

Poslije privođenja, S.M. je više puta mijenjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

14:24 Saslušanje premijera Aleksandra Vučića u policiji i dalje traje, a predsjednik Vlade zatražio je da bude ispitan i na poligrafu, prenosi Tanjug.

Televizija Pink je saopćila i da je Tužilaštvo dalo nalog policiji o prikupljanju informacija i podataka o današnjim napadima lista Kurir na Srbiju, premijera, u cilju destabilizacije države.

Tužilaštvo se još nije zvanično oglasilo.

12:35 U policiji je u toku saslušanje premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom tvrdnji beogradskog lista Kurir da je, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucjenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, prenijela je televizija Pink.

Ta televizija je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavila ovu vijest i najavila specijalnu emisiju.

Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, prije 20- tak dana tražio od bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornića da lažno svjedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.