CRNA HRONIKA

DRSKI RAZBOJNICI Nisu uspjeli upaliti Golf pa došli po drugi auto

Naočigled građana pokušali ukrasti vozila na Ilidži

Z. KARIĆ

29.11.2015

U centru Ilidže u Rustempašinoj ulici u Sarajevu preksinoć oko 18 sati lopovi su pokušali ukrasti automobil Golf 2. Uznemireni vlasnici slučaj su prijavili policiji, a nakon završenog uviđaja, drski kradljivci su se vratili na isti parking i pred njihovim očima pokušali ukrasti drugi automobil.  

Pozvali policiju

Prema izjavi A. A., supruge vlasnika Golfa 2, oni su svoj automobil na parkingu ostavili samo na deset minuta, a kada su se vratili, primijetili su otvorena vrata.

- Otišli smo do frizerskog salon, nekih 300 metara od parkinga, i kada smo se vratili, zatekli smo zapanjujući prizor - vrata otvorena, razvaljena brava, žice na volanu iščupane i sve razbacano po autu. Odmah smo nazvali policiju na Ilidži, koja je došla, napravila zapisnik i otišla - ispričala nam je uznemirena A. A.

Kako je dodala, u automobilu su pronašli nož koji je pripadao lopovima te su ga predali policiji, koja je otišla ne fotografiravši vozilo i štetu koja je napravljena.

Zapisali oznake

- Ubrzo nakon što je policija otišla, ja sam sjedila u automobilu, a pažnju mi je privukao jedan automobil koji je stao do nas. Iz njega je izašao mladić, prišao vozilu iza nas, izvukao nešto iz rukava i pokušao otvoriti vrata. Pozvala sam supruga i rekla mu šta se dešava. On je krišom zapisao tablice automobila provalnika i odmah smo ponovo pozvali policiju - kazala je A. A.   

Drski kradljivci nisu uspjeli ni drugi auto ukrasti jer se na parkingu stvorila gužva, pa su pobjegli. Na poziv supružnika, policajci su ponovo došli na parking.

- Mi smo im dali broj tablica automobila kojim su došli provalnici. Policajci su nam pomogli da pomoću žica upalimo automobil i odvezemo se kući, uz obećanje da će se potruditi naći razbojnike - rekla nam je A. A.