REGION

STRAHOVITA TRAGEDIJA U ISTRI Poginule dvije djevojke a povrijeđeno njih šest

Ugašeni mladi životi

Srna

29.11.2015

Dvije su djevojke poginule, četiri su teže, a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu, saopštila je noćas istarska policija.

Okolnosti nesreće se još uvijek ispituju, a uviđaj su obavljali pripadnici saobraćajne policije i županijski državni advokat. Cesta je od 00:30 do 3 sata ujutro bila zatvorena za sav saobraćaj.

Prema neslužbenim informacijama u nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo, crveni Citroen pulskih oznaka, u kojemu je bilo čak osam osoba, redom djevojaka. Automobil je iz još nerazjašnjenih razloga u blagom lijevom zavoju prešao na lijevu stranu ceste te se lijevom zadnjom stranom zabio u stablo pored kolnika.

Glas Istre piše da se vozilo zatim zarotiralo i zaustavilo djelomično na travnatoj površini. Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz auta na travnatu površinu s desne strane pločnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila. No, točna dinamika nesreće bit će poznata kada policija objavi izvještaj o nesreći. Obje su poginule djevojke najvjerojatnije bile maloljetne.

Među teže ozlijeđenima su još četiri djevojke, dok su vozačica i suvozačica prošle s lakšim ozljedama.

Pored policije, na mjestu događaja bili su pulski vatrogasci, cestarska služba te zamjenica opštinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac, koja je Glasu Istre tokom uviđaja dala prvu, doduše šturu, izjavu budući da je policija još mjerila i fotografirala zatečeno stanje.

- Dogodila se saobraćajna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a također su dvije mlađe ženske osobe smrtno stradale. Njihov identitet nam tokom uviđaja još nije poznat. Više osoba, njih četiri, je prebačeno u pulsku Opštu bolnicu na liječenje, a raspolažemo podacima da je u vozilu bilo ukupno osam ženskih osoba. Uglavnom, dvije osobe su mrtve, četiri su ozlijeđene, sa za sada nepoznatom kvalifikacijom ozljeda jer su još na pregledu, i dvije su bez, odnosno nemaju teške ozljede, ali će i one biti prebačene u bolnicu radi pregleda. Bit će naložena obdukcija i vještačenje vozila, to je sve što za sada mogu reći, a ostale dokazne radnje ćemo obaviti tokom kako ide, kazala je Baćac.