SPORT

Stojnić prelazi u FFC: Želim nokautirati Diona Staringa i osvojiti šampionski pojas

Naš najbolji MMA borac

Redakcija

28.11.2015

Denis Stojnić, naš najbolji MMA borac, intenzivno se sprema se za naredne mečeve, a da se nalazi u životnoj formi potvrđuju njegove kolege i menadžer. Teški i zahtjevni treninzi dali su rezultate, tako da je Stojnić već "skinuo" sedam kilograma.

Još zvanično nije poznat njegov naredni protivnik, niti organizacija u kojoj će se boriti, a od njegovog trenera Martijna de Jonga saznali smo kako bi naš borac mogao nastupiti u Final Fight Championshipu (FFC). Stojnić bi u ring, naime, najvjerovatnije trebao protiv Diona Staringa, prvaka FFC federacije, na čijem je čelu Zovko Orzat. Podsjetimo, Stojnić je pobijedio Staringa prije nekoliko godina, a bili su i dugogodišnji sparing partneri.

 - Sinoć me zvao trener i razgovarali smo o tom mogućem meču. Trener je razgovarao sa Markom Petrakom, jednim od organizatora u FFC-u i on je ponudio novčanu naknadu za taj meč i da se borim za titulu, te sam pristao - rekao je Stojnić.

Trener De Jong je situaciju uporedio sa dešavanjima iz najjačeg svjetske organizacije borilačke organizacije UFC-a.

 - Ovo me podsjeća na Danu Whitea (predsjednik UFC-a) i Tita Ortiza (UFC borac). Isto se dešava kao u situaciji Orzata i Stojnića. Dana i Tito su razmijenili mnogo sportskih uvreda, ali je White vraćao Ortiza dva tri puta u UFC – kaže De Jong.

 Podsjetimo, Orzat i Stojnić nisu u pretjerano dobrim odnosima, ali jasno je kako bi FFC dobio na atraktivnosti ukoliko bi imao još jednog našeg borca.

 - Pravo loš prvak Dion Staring je na tronu FFC-a i ako dođe do tog meča, obećavam da ću ga nokautirati i uzeti pojas u FFC federaciji", samouvjeren je Denis Stojnić.