CRNA HRONIKA

SARAJEVO Policija identifikovala osobu koja je pucala iz pištolja u blizini kasarne "Butile"

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS

Am.K.

28.11.2015

Sarajevska policija obaviještena je jučer oko 14.40 sati da je u ulici Butilska bb, u blizini kasarne Oružnih snaga BiH "Butile", općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, od strane nepoznate osoba. Dolaskom na lice mjesta policajaci su pronašli šest čahura nepoznate marke i kalibra. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, niti pričinjene materijalne štete.

- Policijski službenici radeći na rasvjetljavanju ovog događaja došli su do saznanja da je jedna osoba nakon završenog vjenčanja pucala iz pištolja. Istog dana na području općine Vogošća policija je pronašla osobu koja je pucala, a radi se o B. S., rođen 1990. godine iz Hadžića koji je priznao da je pucao iz gasnog pištolja i pištolj "Ekolfirat compact" je dobrovoljno predao policajcima, sapćeno je iz MUP-a KS.

B.S. je saslušan u policijskim prostorijama zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog događaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.