NOGOMET

Regionalni savezi dali punu podršku Michelu Platiniju

Naredni sastanak u Srbiji krajem januara naredne godine

(A.U.)

27.11.2015

Fudbalski savez Crne Gore danas je u Budvi bio domaćin trećeg regionalnog sastanka fudbalskih saveza.

Sastanak koji je odražan u hotelu „Avala“ prvi je na kojem su, pored predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, prisustvovali predsjednici i generalni sekeretari saveza Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije, čime je grupa regionalnih saveza proširena na 11 članova.

Novi članovi potpisali su Memorandum o saradnji koji je inicijalno potpisalo šest saveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine. Ovaj Memorandumi predviđa učvrščivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu.

Tokom današnjeg sastanka predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku UEFA Michelu Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala i uputili mu punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika FIFA-e.

Također, upućen je i zvaničan zahtjev Etičkoj komisiji i svim organima FIFA-e da postupaju po zahtjevima Izvršnog odbora FIFA i da u konkretnom slučaju Platinija, poštujući statutarne okvire djelovanja i proceduru, po ubrzanom postupku donesu pravomoćne odluke.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza bit će održan krajem januara naredne godine, a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.