KOŠARKA

NAKON NURKIĆEVOG PISMA Harun Mahmutović donio neočekivanu odluku!

Prepustio posao drugoj osobi

N. K.

27.11.2015

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović potvrdio je za "Avazov" portal da se povlači i napušta sve košarkaške reprezentacije naše zemlje te da tim činom otvara put Jusufu Nurkiću da se vrati u dres državnim grbom.

Kako je Mahmutović istakao, bio je na poslovnom putu van naše države te s toga nije stigao da pročita pismo koje je košarkaš Denvera uputio bh. medijima.

- U budućnosti ću raditi kancelarijski posao u Savezu te neće više imati veze s reprezentacijama. Prepuštam to nekome drugome kome stojim na raspolaganju - kazao je prvi operativac kuće bh. košarke.

Podsjećamo, Nurkić je danas poslao pismo bh. medijima u kojima je govorio o razlozima svog odlaska i uvjetima povratku pod državni grb. 

''Želim upoznati sportsku javnost sa zbivanjima u vezi s mojim statusom u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Kao što Vam je poznato od avgusta prošle godine protiv mene se vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz Saveza BiH s ciljem da me diskreditiraju kao sportaša i osobu i učine omraženim kod navijača. 

Zbog toga sam prije dvije sedmice uputio pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (šaljem i Vama to pismo) iz kojeg se jasno vidi da se nikada nisam odrekao dresa reprezentacije za koju sam spreman uvijek igrati. 

Samo prije toga želim da Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza donesu stav kad su u pitanju zbivanja koja spominjem. Od Upravnog odbora sam tražio da sankcionira mene, ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekujem da budu kažnjene osobe (imena možete pročitati u pismu upućenom Upravnom odboru) koje su bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na mene, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH'', napisao je Nurkić.