CRNA HRONIKA

Požar u etno-selu "Kotromanićevo": Vatra progutala restoran, vatrogasci spasili ostatak sela

U naselju Šešlije uz magistralni put Doboj-Derventa

M. Čabrić

27.11.2015

U etno selu "Kotromanićevo“ smještenom u naselju Šešlije uz magistralni put Doboj-Derventa danas oko 13 sati izbio je požar u centralnom dijelu sela gdje se nalazi i veliki restoran.

Nakon izbijanja požara, izazvanog vjerovatno kvarom na kotlovnici za centralno grijanje, uposlenici su protvpožarnim aparatima uspjeli lokalizirati vatru u prizemlju objekta, ali se ona potom pojavila na tavanskim prostorijama.

U pomoć su pozvani vatrogasci.

Na lice mjesta stigle su ekipe iz TVJ Doboj, vatrogasne jedinice iz Dervente i DVD iz Kotorskog. Do dolaska  vatrogasnih ekipa vatra je već progutala restoran smješten u centralnom dijelu naselja. Prema prvim informacijama povrijeđenih nije bilo.

- Gašenje nam je otežavala činjenica da se u kuhinji restorana nalazilo nekoliko praznih i punih plinskih boca. Neke od njih su eksplodirale, tako da je ulazak vatrogasnih ekipa u požarište bio veoma rizičan. Bazirali smo se da spasimo okolne objekte i zaustavilo širenje vatre-kazao nam je starješina TVJ iz Doboja Slaven Dujaković.

Vlasnik etno sela Miodrag Bosić je vidno uznemiren posjetio selo u koje je godinama ulagao novac, ideje i znanje. Šteta će se tek procjenjivati, ali nema sumnje da će  biti ogromna.