GLOBUS

POMOGLA SESTRICI DA DOĐE NA SVIJET Djevojčica porodila mamu pa otišla u školu

Slušala uputstva ljekara preko telefona

(Am.K.)

27.11.2015

Djevojčica (11) ostala je potpuno pribrana pomažući svojoj sestrici da dođe na svijet. Nakon toga djevojčica je normalno otišla u školu

Pupčana vrbca

Caitlin Burke imala je pomoć hitne medicinske službe koja joj je preko telefona govorila što da radi kako bi malena Elsa-Monet došla na svijet. Uspjela je čak i odmotati pupčanu vrpcu koja se bebi omotala oko vrata i onda malenu predala mami u ruke.

No tek onda je uslijedilo najveće iznenađenje: Nakon uspješno obavljenog poroda, djevojčica je mirno otišla u školu. Caitlin je najstarija od petero djece. Kaže da ju je događaj toliko inspirirao da sada želi postati primalja.

"Prvo sam bila malo uplašena i tresle su mi se ruke jer nikad prije nisam tako nešto vidjela. No kad se moja sestrica rodila, bila sam jako sretna. Jako je slatka i puno je volim“, rekla je djevojčica.

Caitlin je rekla i kako su svi njezini prijatelji i učitelji u školi bili jako sretni i ponosni na nju.

Caitlin se bacila u akciju kad je njenoj mami, Tari Knightley, pukao vodenjak. Dogodilo se to desetak minuta nakon što je njezin partner Daniel Burke izišao iz kuće.

Tako je palo na Caitlinina leđa da nazove hitnu i i pomogne mami koju su uhvatili trudovi koji su trajali oko dva sata prije nego se rodila mala Elsa-Monet.

Pukao vodenjak

"Caitlin je bila nevjerojatna! Ne mogu riječima opisati što je učinila za mene. Ne znam što bih učinila da je nije bilo pored mene. Uhvatili su me trudovi pa je moj partner odveo našu najmlađu kćer kod svoje sestre. No već nakon desetak minuta, pukao mi je vodenjak. S obzirom da sam već rađala, znala sam da će nakon toga beba ubrzo doći. Rekla sam Caitlin da nazove hitnu i oni su joj govorili što da radi. Vrištala sam od bolova, no Caitlin je cijelo vrijeme bila mirna i pribrana", rekla je ganuta mama.

Hrabra djevojčica nije se smela čak ni kad se pojavila bebina glavica.

"Kad se glavica pojavila, pomislila sam da trebam ušutjeti jer me moja 11-godišnja kći gleda. Ja sigurno kad mi je bilo 11 godina ne bih bila u stanju učiniti to što je Caitlin učinila. To je bilo tako hrabro od nje. Donijela je peškire i pomogla mi maknuti pupčanu vrpcu oko bebinog vrata. Pomogla je masirati bebu i stimulirati je jer malena isprva nije plakala. Njih dvije su sada tako neraskidivo povezane. Caitlin malenu ne ispušta iz ruku i stalno joj govori koliko je voli. Silno smo ponosni na nju“, kaže presretna Tara.