BIH

NAJBOLJI RAD IZ KAZAHSTANA Kompanija ArcelorMittal Zenica nagradila najbolje likovne radove

Prvoj mjesto na nivou BiH pripalo Zeničaninu

D. Pa.

27.11.2015

U sjedištu kompanije ArcelorMittal Zenica danas je održana ceremonija izbora najboljih crteža u okviru održanog takmičenja u kojem je sudjelovalo 60 zemalja svijeta među kojima su i dva grada iz BiH i to Zenica i Prijedor.

Radi se o sedmom takmičenju koje je ova kompanija organizovala do sada, a ovogodšnja tema bila je "Čelik u mom životu". 

Najbolji rad i prvo mjesto pripalo je Kazahstanu, a crtež će biti korišten kao oficijelna čestitka kompanije ArcelorMittal. Na nivou BiH prvo mjesto pripalo je Amelu Šeta, učeniku Osnovne škole Vladimir Nazor iz Zenice.

Kako je pojasnio mladi Zeničanin, na crtežu se nalaze njegova osjećanja koja gaji prema čeliku, a da je bojama nastojao što bolje prikazati svoju emociju.

- Čelik je u mom srcu, kada sam pobijedio prvobitno sam mislio da je to na nivou moje škole, a kada mi je saopćeno da je to ipak na nivou BiH bio sam oduševljen i presretan - kazao je 

- Na mom crtežu su osjećanja koja ja imam prema čeliku, boje su tu da bi bolje pokazao svoju emociju i da bi pokazao da je čelik zaista u mome srcu. Kada sam pobijedio, mislio sam da je to na nivou škole, ali na kraju su mi saopštili da sam pobjednik za cijelu BiH - izjavio je Šet.

Za pobjednika na lokalnom nivou obezbjeđena je novčana nagrada u iznosu od 150 KM, pobjedniku na državnom nivou nagradu od 750 KM i pobjedniku na globalnom nivou nagradu u iznosu od 1.500 KM.

Direktor ArcelorMittala Zenica, Biju Nair, istakao je zadovoljstvo brojem učesnika te se nada kako će slijedeće godine broj biti dosta veći.

- Naša motivacija su djeca koja na svojim crtežima imaju poruke koje mi trebamo učiti. Čestitao bih učesnicima, posebno mladom Zeničaninu - rekao je direktor ArcelorMittala, najavivši ovo takmičenje i naredne godine kada će imati pobjednika na sva tri nivoa.