NOGOMET

Sloboda želi pobjedu u Prijedoru

Lider ide u goste Rudaru

Fena

27.11.2015

Nogometaši tuzlanske Slobode danas putuju u Prijedor, gdje sutra u 17. kolu Premijer lige BiH igraju važnu utakmicu protiv Rudara.

Ekipa trenera Husrefa Musemića očekuje tri boda da bi ostala na liderskoj poziciji.

- Računamo na pobjede protiv Rudara, a zatim i protiv Slavije na Tušnju, kako bismo kraj godine završili sa što većim brojem bodova - izjavio je šef Stručnog štaba Slobode.

Susret u Prijedoru igrat će se bez prisustva publike, jer je Rudar kažnjen zbog nacionalističkih ispada tamošnjih navijača.

- Bit ćemo u najmanju ruku ravnopravni, a u nadigravanju smo sigurno u prednosti, jer imamo kompaktan i dobar sastav - smatra nogometaš Omar Pršeš.

Sloboda je ovih dana bila u centru sportske javnosti zbog navodne ostavke predsjednika kluba Azmira Husića. Međutim, u klubu niko nije vidio pismenu ostavku, te se smatra da je riječ o pritisku na gradske vlasti kako bi finansijski značajnije podržali ekipu s Tušnja. Obećanje je dato i mir se vratio među navijače i nogometaše.

Tuzlaci za subotnju utakmicu ne mogu računati na Elvisa Sarića koji je ozlijedio koljeno, te na Ivana Kostića koji „odrađuje“ posljednju utakmicu neigranja zbog crvenog kartona što ga je dobio na kup utakmici protiv Čelika u Tuzli. Umjesto Sarića vjerojatno će susret početi Nenad Kiso.

SLOBODA: Pirić - Efendić, Škahić, Mehmedagić, Ivetić - Zeba, Kiso, Ordagić, Mehidić (Stjepanović) - Ahmetović, Veselinović.

Utakmica Rudar - Sloboda igra se u subotu, 28. novembra u 13.00 sati.