REGION

Na medijskoj sceni Crne Gore počinje sa radom prvi web portal na bosanskom jeziku

Sajt možete posjetiti na adresi www.bosnjak.me

Redakcija

27.11.2015

Očuvanje bošnjačkog nacionalnog identiteta i njegova afirmacija u društveno-političke tokove kroz sve zastupljeniji medij u svijetu, pa i u Crnoj Gori, kakav je web-portal, bit će osnovni postulati na kojim će funkcionisati novoformirani sajt www.bosnjak.me.

Cilj projekta je postojanje informativno-kulturno-političkog web-portala na bosanskom jeziku koji će obrađivati i plasirati informacije o svim značajnim političkim, društvenim, kulturnim, sportskim i drugim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu sa posebnim akcentom na informacije koje se tiču bošnjačke populacije u Crnoj Gori, ali i van nje.

Pored informativnog sadržaja ovog projekta, cilj je i očuvanje i promocija opštekulturnih, jezičkih i drugih identitetskih posebnosti Bošnjaka Crne Gore.

Ovaj web-portal bi okupljao mlade stvaraoce iz svih oblasti društvenog života, posebno one koji su zainteresirani da svoje stvaralaštvo prezentiraju na bosanskom jeziku i da na taj način prevaziđu mnoge kulturološke barijere i unaprijede položaj i upotrebu bosanskog jezika i kulture, čijeg značaja i bivstvovanja često nisu svjesni ni sami Bošnjaci, a još rjeđe pripadnici ostalih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Projekat je finansijski podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, dok će njegovu praktičnu realizaciju provoditi Bošnjačko nacionalno vijeće.