BIH

Mostarski mališani posjetili "Avazov" toranj

Polaznici sportske akademije Fondacije "Mali most"

D. K.

27.11.2015

Tridesetak mostarskih mališana, polaznika sportske akademije Fondacije "Mali most", boravilo je danas u posjeti "Avazovom" tornju u Sarajevu.

Kako nam je kazao projekt menadžer Fondacije Dženan Šuta, u Sarajevu je danas doputovao 31 mališan iz Mostara, a svi oni treniraju nogomet.

- Vjerujemo da je ovo samo početak jednog lijepog druženja i novih prijateljstava iz kojih će zasigurno izrasti i neki novi bh. zmajevi - kazao je Šuta.

Fondacija za razvoj i unapređenje sportskih i rekreatvinih aktivnosti "Mali most" u Mostaru pokrenula je sportsku akademiju koja okuplja djecu sa područja cijelog grada.

Sve aktivnosti su besplatne, a uključuju treninge, takmičenja, putovanja, dresove i edukativne radionice.

posjeta-avazu-2

- Želimo da naši polaznici nauče sve o sportu bez granica, fair playu, pravilnoj ishrani, treningu. Veliku podršku Fondaciji "Mali Most" pružio je ured UN-a, kroz projekat "Dijalog za budućnost", koji u BiH provode agencije UNDP, UNICEF i UNESCO, u saradnji sa Predsjedništvom BiH - naveo je Šuta.

Fondacija "Mali most" okuplja oko 60 djece (dječaka i djevojčica) i trenuntno je najviše bazirana na nogomet. Sjedište Fondacije bit će na uskoro renoviranom SC Kantarevac, za koji se očekuje da će biti renoviran u proljeće 2016. godine, kada bi trebali biti prošireni i sadržaji, ali i broj članova sportske akademije.

Podršku aktivnostima Fondacije "Mali most" pružili su Ambasada Japana u BiH, Grad Mostar, Sportski savez Grada Mostara, UNDP, Nogometni savez BiH, Ivica Osim i Saša Papac.

Predsjednik Fondacije je bivši kapiten fudbalske reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto.

Osim "Avazov" toranj, mališani će danas posjetiti i zgradu i osoblje UN-a u Sarajevu.