CRNA HRONIKA

AKCIJA FRESH Osam osoba osumnjičeno za 18 krađa

Izvedena uz kordinaciju banjalučkog Okružnog tužilaštva

Srna

27.11.2015

Banjalučka policija je u akciji "Fresh" kriminalistički obradila osam lica zbog sumnje da su počinila 18 krivičnih djela na štetu vlasnika frizerskih salona, butika, ugostiteljskih objekata i drugih samostalnih radnji i uslužnih objekata, rekla je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka Marija Markanović.

Riječ je o licima čiji su inicijali D.J. (39) iz Čelinca, V.V. (28) iz Laktaša, D.M. (30), M.M. (18), G.O. (40), T.A. (18), P.N. (59) i Z.J. (18) iz Banjaluke.

Tokom jučerašnjeg pretresa jednog stana u Banjaluci pronađeno je više mašinica za šišanje koje se koriste u frizerskim salonima, nekoliko odvijača, pajsera, kliješta, dva laptopa, dijelovi bicikala, više odjevnih predmeta, marihuana i drugi predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade i na osnovu prikupljenih dokaza i operativnih saznanja utvrđeno je da su ova lica, zajedno i pojedinačno, izvršila ukupno 18 krivičnih djela na području grada Banjaluke, na štetu vlasnika frizerskih salona, butika, ugostiteljskih objekata i drugih samostalnih radnji i uslužnih objekata.

Policijska akcija sprovedena je juče uz kordinaciju banjalučkog Okružnog tužilaštva, a pretresen je stan u Ulici Stevana Prvovenčanog.

Osoba čiji su inicijali D.M. sinoć je, uz izvještaj o počinjene četiri teške krađe kojim je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 13.800 KM, sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Policijski službenici će ovom tužilaštvu, u redovnoj proceduri, nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv ostalih sedam lica dostaviti izvještaj zbog počinjenih ostalih 14 imovinskih krivičnih djela teške krađe, krađe i prikrivanja.