BIH

Vikend uz sniježne padavine

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

J. Be.

27.11.2015

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu zemlje slaba kiša. U ostalim područjima većinom snijeg, u nizinama je moguća susnježica ili slaba kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između –1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. 

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka do 2°C. 

U subotu, u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, sa slabim snijegom prije podne. U Hercegovini prije podne oblačno, a u drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini će biti prolazno naoblačenje sa zapada. U Bosni se očekuje kratkotrajan snijeg, padavine će u ranim jutarnjim satima do sredina dana prebaciti sa zapada prema istočnim područjima. U Hercegovini bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U ponedjeljak, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U utorak, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 2°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.