BIH

TREBINJE Održana Izložba o prirodnom i kulturnom naslijeđu

U galerijskom prostoru Akademije likovne umjetnosti

P.M.

26.11.2015

U galerijskom prostoru Akademije likovne umjetnosti u Trebinju  EU info centar u BiH u saradnji sa ovom ustanovom organizovao je izložbu umjetničkih radova studenata na temu kulturnog i prirodnog naslijeđa.

Prema riječima Alme Telibećirović, predstavnika EU info centar u BiH ovaj  projekat pored trebinjske Akademije likovne umjetnosti obuhvata i akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci, Sarajevu i Širokom Brijegu.

"EU info centar u BiH će u narednom periodu, u saradnji sa akademijama u Banja Luci, Sarajevu i Širokom Brijegu predstaviti studentske umjetničke radove na teme – voda i okoliš, ljudska prava, te djeca i obrazovanje", pojasnila je Telibećirović.

Svjetlana Vuletić, pomoćnik načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Trebinja istakla je da je ovo uspješan IPA projekat koji je Grad Trebinje realizovao u zadnjih 20 mjeseci.

"Tema projekta bila je 'Unaprijeđenje saobraćajne turističke signalizacije', a ovom temom smo obuhvatili cijelo kulturno i istorijsko naslijeđe Grada Trebinja koje je prezentovano i promovisano uz partnere gradove – Nikšić i Pljevlja", istakla je Vuletić.

Nakon otvaranja izložbe posjetioci su imali priliku učestvovati u panel diskusiji o podršci Evropske unije u Bosni i Hercegovini, te saznati koje su koristi i prednosti EU projekata u razvoju bosanskohercegovačkih  zajednica u ovoj oblasti.

U panel diskusiji učestvovali su i Orlando Fusko, politički savjetnik šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, Svjetlana Vuletić, pomoćnik načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djalatnosti Grada Trebinja i Teri Joubert, stručnjak za održivi razvoj prirodnih potencijala i unapređenje turističke ponude.

Završna izložba radova studenata sve četiri akademije održaće se tokom iduće godine u Banjoj Luci.