KULTURA

Haris Burina predstavom "I ovo... I ono... I sve!" oduševio splitsku publiku

Premijerno izvođenje (ne)stand-up komedije u dvorani Lora

D. Pa.

26.11.2015

Legenda bosanskohercegovačkog glumišta, glumac koji je odigrao mnoštvo uloga, od Audicije, brojnih pozorišnih predstava svih žanrova za koje je dobi(va)o i značajne nagrade, preko dvadeset igranih filmova, TV serija, publici poznatiji po ulozi Jakova u seriji „Lud, Zbunjen, Normalan“ -  Haris Burina, izveo je svoju (ne)stand-up komediju u splitskoj dvorani Lora.

Predstava koja je u Sarajevu i Zenici, gdje je do sada izvedena nekoliko puta, bila rasprodana sedmicama unaprijed, oduševila je i splitsku publiku za što su našeg glumca nagradili dugim aplauzom. Posjetioci u Lori nisu krili oduševljenje novim Harisovim projektom, pred kojim je, sudeći prema reakcijama publike, sjajna budućnost. 

Iako već dugo Harisov producentski tim najavljuje evropsku turneju, gostovanja predstave „I OVO... I ONO... I SVE!“ u evropskim metropolama do sada nisu realizirana samo zbog Harisovih obaveza prema matičnoj kući – Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, gdje su posljednja dva mjeseca vrijedno pripremali nove predstave. 

burina1

- Imam nekoliko započetih projekata, između ostalih i snimanje dva filma. Za jedan se već zna, koji je postao hit i prije prve klape. Radi se o filmu „Pišonja i Žuga“, za koji sam ja i emotivno vezan u kojem igram ulogu „Lepog“. Snimanje je dogovoreno za maj iduće godine. Drugi film pod nazivom „Život Ismeta K“, gdje moja supruga Uranela i ja igramo zajedno neke od glavnih uloga, počinjemo snimati već krajem ovog mjeseca. U međuvremenu sam bio okupiran i stalnim angažmanom u svojoj matičnoj kući, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, gdje smo zadnjih mjeseci radili na pripremi 'Ministarke'. Dakle, iz objektivnih razloga, nažalost, nisam imao više vremena posvetiti se svom privatnom projektu. Ali, sada, i zvanično i konačno predstava „I OVO... I ONO... I SVE“ krenula je na turneju – izjavio je Haris Burina.