CRNA HRONIKA

ZENICA Roditelji tragaju za Meldijanom Skomorac

Policiji prijavljen odlazak od kuće

A. Dž.

26.11.2015

Četrnaestogodišnja Meldijana Skomorac iz Gradišća kod Zenice otišla je od kuće u ponedjeljak, a porodica traga za bilo kakvom informacijom o njoj. U ponedjeljak se nije pojavila u školi, u koju je krenula u farmerkama i bijelom prsluku. 

Učenica 9. razreda Osnovne škole "Hasan Kikić" Tetovo nije došla na nastavu, a u policiji je slučaj zadokumentovan po prijavi i po procedurama, 24 sata nakon nestanka kao „odlazak od kuće“. 

- Policijskoj upravi Zenica je od strane ukućana prijavljen odlazak od kuće malodobne ženske osobe i policija traga, prema dostupnim podacima, za tom osobom, rečeno nam je u MUP-u ZDK. 

Članovi njene porodice, koji su nas kontaktirali, kažu da je Meldijana visoka oko 180 cm, ima plavu kosu. Navodno su je primjetili u naselju Crkvice, što je moguće, jer je porodici preko njenih prijateljica poznato da se u posljednje vrijeme upoznala sa nekim dječacima koji su iz Crkvica. 

Nezvanično, odlazak je uslijedio nakon porodične svađe, ali u porodici smatraju da to nije mogao biti razlog za odlazak i nejavljanje porodici, nego sumnjaju na nestanak. Svi koji su je eventualno vidjeli mole se da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu, kažu njeni ukućani.