BIZNIS

Uspješno završena druga emisija obveznica "Vakufske banke"

Upisano i prodato 49.188 obveznica

Redakcija

26.11.2015

"Vakufska banka" Sarajevo uspješno je završila drugu emisiju obveznica u ukupnom iznosu od 4.918.800,00 KM.

Upisano je i prodato 49.188 obveznica, nominalne vrijednosti 100 KM. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 5,00 posto na godišnjem nivou, a isplaćuje se polugodišnje. Glavnica će biti isplaćena na kraju pete godine jednokratno od dana proglašenja uspješnosti emisije.

- Veoma smo zadovoljni rezultatima emisije, koja je uspješno okončana 16. novembra 2015. godine. Uspješno obavljena emisija obveznica je još jedna potvrda stabilnosti i izgrađenog povjerenja pravnih subjekata i građana u domaću banku, koji su emisiju prepoznali kao sigurno i profitabilno ulaganje. Mi ćemo i dalje raditi na tome da našim klijentima osiguramo kvalitetna i efikasna finansijska rješenja, prilagođena individualnim potrebama naših klijenata, te na razvoju i unapređenju digitalnih servisa za brže, jednostavnije i felksibilnije poslovanje sa bankom - izjavio je direktor "Vakufske banke" Mirzet Ribić.

"Vakufska banka" jedna je od vodećih domaćih komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini koja svakodnevno kroz proces restrukture sa novim menadžmentom, u saradnji sa većinskim vlasnikom Fabrikom duhana Sarajevo, iznosi promjene, donosi novu energiju i entuzijazam za implementaciju uspješnih projekata usmjerenih na poslovanje sa stanovništvom i pravnim licima.