NOGOMET

OPTIMIZAM U RK ČELIK Možemo pobijediti bilo koga, bolji smo od Prištine

Uoči susreta 3. kola Čelendžer kupa

D. Pa.

26.11.2015

Kako je "Avazov" portal ranije pisao, nakon što su Uprave rukometnih klubova "Čelik" iz Zenice i HK "Priština" iz Prištine (Kosovo, op.a.) postigle dogovor o odigravanju obje utakmice 3. kola Čelendžer kupa u Gradskoj areni Zenica, danas je održana konferencija uoči predstojećih historijskih utakmica za zenički rukometni klub.

Kako je kazao Pane Škrbić, predsjednik "Čelika", optimista je da će zenička publika prepoznati značaj odigravanja prve međunarodne utakmice u 65 godina postojanja kluba, te da će ispuniti "Arenu" u što većem broju.

Iako je finansijska situacija u klubu najteža u postojanju kluba, svi su uložili maksimalne napore da se organizuju ove dvije važne utakmice. Tako Organizacioni odbor ne sačinjava samo RK Čelik, nego i ljudi iz drugih klubova kao i prijatelji našeg kluba - rekao je Škrbić.

Kako je pojasnio, ekipa Prištine u Zenicu dolazi sutra, kada će odraditi trening uoči utakmice u subotu. Osim odigravanja utakmica, pokušat će se organizovati i eventualni zabavni program, a upućeni su pozivi i svim klubovima iz okruženja da prisustvuju odigravanju međunarodnih utakmica u Zenici.

O očekivanjima u susretima sa Prištinom govorili su akteri susreta i to odbrambeni igrač Semir Memić i 21-godišnji Derviš Birdahić.

- Mi ćemo dati svoj maksimum, izginut ćemo na terenu da prođemo u drugi krug. Obećavam da ćemo ostaviti zadnju kap znoja na parketu, bolji smo u ovom trenutku od njih i vjerujem da ćemo obradovati Zeničane koji nas dođu podržati u Gradskoj areni - rekao je Memić.

Optimista je i mladi Derviš Birdahić, od kojeg u Čeliku očekuju da napravi prevagu u pobjedi sa Prištinom.

- Mislim da možemo pobijediti bilo koga ako se potrudimo, Priština nam je prilično nepoznanica, ali kada se sve stvari poslože mislim da ćemo ih uspjeti pobijediti - kazao je svoja očekivanja Birdahić, koji slovi za najveću perspektivu bh. rukometa.

Kako su otkrili na konferenciji, Priština je mlada ekipa koja ima dosta Albanaca u svom sastavu, a oni također po prvi put igraju međunarodnu utakmicu.

Prva utakmica u zeničkoj "Areni" igra se u subotu 28. novembra u 17, a druga utakmica 29. novembra u 15 sati, dok je izvlačenje parova za naredno kolo 2. decembra u Beču.