CRNA HRONIKA

NAKON PUCNJAVE U NADIOCIMA Policija uhapsila 31-godišnjeg B.N. iz Viteza

Tokom pretresa stana pronađena droga

K. K.

26.11.2015

Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) uhapsili su tridesetjednogodišnjeg B.N. iz Viteza zbog nedozovoljenog držanja oružja i izazivanja opće opasnosti, a naknadnim pretresom stana koji koristi kod njega je pronađena i određena količina droge.

U utorak oko 17:15 sati u PS Vitez prijavljeno je da je u mjestu Nadioci kod Viteza došlo do fizičkog obračuna više osoba, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja. Na lice mjesta upućene su patrole policije, koje su utvrdile da nije bilo povrijeđenih osoba uslijed upotrebe vatrenog oružja, a da ga je upotrijebila osoba B.N. (31) iz Viteza. Odmah je blokirano šire područje grada, a u blokadu i potragu za osumnjičenim uključena je i Jedinica za podršku.

vitez-droga2

Oko 18:30 sati osumnjičeni je pronađen i uhapšen, te je nad njim zavedena kriminalistička obrada s ciljem pronalaska oružja iz kojeg je pucano. Obradu osumnjičenog proveli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik.

Po naredbi Općinskog suda Travnika izvršen je i pretres stana te drugih prostorija koje koristi osumnjičeni. Tokom prilikom na tavanu stambene zgrade u kojoj je nastanjen osumnjičeni, pronađena su 3 veća pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuna ukupne količine oko 0,5 kilograma, te 19 paketića materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Osumnjičeni je službenicima policije pokazao mjesto gdje je sakrio oružje iz kojeg je pucao. Po završetku kriminalističke obrade B.N. iz Viteza  će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat postupajućem tužiocu kantonalnog tužilaštva Travnik na dalje postupanje. Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, izazivanja opće opasnosti i krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

vitez-droga3

Podsjećamo da je B.N. tokom prošle godine uhapšen u okviru veoma uspješne operativne akcije pod nazivom sigurnost, koja je bila usmjerana na spriječavanje i otkrivanje krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga. Tom prilikom kod njega je pronađeno oko 2 kilograma marihuane, a osim navedenog krivičnog djela osuđivan je i za druga krivična djela vezana za nedozvoljeno držanje oružja i izazivanja opće opasnosti.