REGION

TRI POLJUPCA U ZAGREBU Nikolićev "šou" tokom susreta sa Kolindom

Prilikom pozdrava predsjednika dvije države

Autor:(D. K.)

25.11.2015

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je vrlo srdačno dočekala učesnike samita Brdo-Brioni, predsjednika država nekadašnje SFRJ i Albanije, a od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića je, "po srpskom", dobila i tri poljupca u obraz.

Nikolić i Grabar-Kitarović su se do sada više puta sretali, ali je ovo njihov prvi susret u Zagrebu, budući da je to prva posjeta predsjednika Srbije Hrvatskoj od kada se nalazi na toj funciji.

Zagrebački "Jutarnji list" je susret Kitarović i Nikolića, zbog tri poljupca "po srpskom običaju", nazvao "pravi mali šou".

- Pravi mali šou izveo je srpski predsjednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsjednica pružila ruku za dobrodošlicu. Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, "po srpski", uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar-Kitarović. Time je Nikolić ponovio "tri poljupca" za hrvatske šefove države, koje je namijenio i bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću", naveo je ovaj hrvatski dnevnik.

Inače, prvi je na Pantovčak došao Borut Pahor, koji je, kako se navodi, srdačno dočekan od hrvatske predsjednice.

A poljupci za predsjednicu su uslijedili i od Donalda Tuska, predsjedavajućeg Evropskog vijeća, a u tri odvojena automobila stigla su i trojica članova Predsjedništva BiH.

Posebno su se srdačno pozdravili Mladen Ivanić, srbijanski član Predsjedništva i Borut Pahor, napomenuo je "Jutarnji".