SPORT

Zbog nastupa suspendovanog trenera kažnjene odbojkašice Bosne

Odglušio se i kaznio svoju ekipu

Fena

25.11.2015

Utakmica 7. kola Premijer lige odbojkašica BiH, između Bosne iz Kalesije i Dervente, registrovana je u korist gošći službenim rezultatom 0:3, iako su Dervenčanke minule subote ovaj susret na parketu riješile u svoju korist sa 1:3 (16:25, 12:25, 25:20, 12:25).

Razlog registrovanja utakmice službenim rezultatom je nastup trenera Bosne Rašida Tubića, koji je na utakmici 6. kola u Tuzli, između Slobode i Bosne (3:0) kažnjen crvenim, a zatim i crvenim i žutim kartonom zajedno, te nije imao pravo nastupa na narednoj službenoj utakmici.  

Iako je znao za ove odredbe Propozicija takmičenja, Tubić se oglušio i faktički je kaznio svoju ekipu, koja će imati slabiju set-razliku.

Primjenjujući propozicije takmičenja, komesar Miralem Pajić je odlučio spomenutu utakmicu registrovati službenim rezultatom, dok će odluku o sankcijama za trenera Tubića donijeti naknadno.

Inače, Tubić je crveni, a zatim i crveni i žuti karton zajedno zaradio nesportskim ponašanjem na utakmici u Tuzli, te pogrdnim riječima upućivanim treneru Slobode Almiru Žiliću.