NOGOMET

Neymarovo izvođenje penala bila čista bahatost

Nogometaši Barcelone ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Rome

Autor:(A. Vr.)

25.11.2015

Nogometaši Barcelone ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Rome rezultatom 6:1 na Camp Nouu, uz dva pogotka Messija i Luisa Suareza, a Neymar je svoju priliku upisati se među strijelce prokockao nonšalantnim izvođenjem kaznenog udarca...

Mladi 23-godišnji Brazilac po mnogima je trenutno nogometaš u najboljoj formi na svijetu, ali da bi ga svijet doživio kao zaista najboljeg, morat će još poraditi na nekim mentalnim slabostima.

Naime, u dvoboju protiv Rome pred kraj utakmice dobio je priliku izvesti kazneni udarac i to je napravio kao zaigrani dječarac, da se uopće nije ni zaletio.

Takva nonšalancija nije mogla proći i Szczesny mu je s lakoćom odbranio, da bi zatim ipak Adriano popravio stvar i pokazao Neymaru kako opaliti loptu u smjeru gola.

Neymaru je to drugi promašeni penal ove sezone, a iako je dobio dobre ocjene za svoju igru u utorak, njime je pokazao da ga još uvijek muče nedostaci koje sa sobom nosi mladost, a to su nonšalancija i prepotentnost. Da rezultat nije bio 5:0, sigurno ne bi tako izveo kazneni udarac. Iako rezultatski beznačajan kiks, bio je to vrlo loš potez za njegov imidž.