SPORT

Merima Bašić pokradena u Dablinu!

Reprezentativka BiH u kik-boksu poražena na Svjetskom prvenstvu

A. SOKOLOVIĆ

25.11.2015

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u kik-boksu, Merima Bašić, nije uspjela da se plasira među osam najboljih na svijetu. Naša predstavnica je na Svjetskom prvenstvu u Irskoj, koje se trenutno održava u Dablinu, pokradena od strane sudija u meču osmine finala protiv Mađarice Renate  Rakoczi.

Sarajka je tokom sve tri runde bila bolja takmičarka, sve do zadnjih 30 sekundi na semaforu je stajao  rezultat 3:0, ali su na kraju sudije dodijelile pobjede Mađarici.

Sve vrijeme sam vodila bodovno, da bi se u zadnjih 30 sekundi Mađarici dodijelili mnogobrojni bodovi. Ne volim prenemaganja boraca kada izgube, ali sam dužna da se zahvalim svima koji su uz mene, a narocito onima koji su bili ovdje u Dablinu i šokirani su ovom odlukom – kazala je Bašić, koja je svim sportistima i građanima Bosne i Hercegovine iz Dablina čestitala Dan državnosti.

basic-24

Detalj iz borbe (Foto: Screenshot)

Ona je dodala da je naša ekipa u Dablinu namjeravala uložiti žalbu na odluku sudija.

Mislili smo uložiti žalbu na odluku, ali ona nikada nije preinačena. Snimak ne vraćaju, tako da je to gubljenje vremena. Svi koji su gledali meč znaju o čemu pričam. Idemo naprijed, samo još jače – dodala je Merima, koja je u Dablinu dobila veliku podršku iz Bosne i Hercegovine i dijaspore svih onih koji su gledali meč.

Meč između Bašić i Rakoczi direktno se mogao pratiti putem livestreama, a mi donosimo snimku Meriminog meča, koji počinje na 4 sata i 22 minute videa:

Drugi naš predstavnik u Dablinu, Adnan Halilović danas se bori za plasman u polufinale, čime bi osigurao medalju za Bosnu i Hercegovinu.