VIJESTI

Istočni Drvar i dalje bez struje

Neočišćen teren onemogućava otklanjanje kvara

Srna

25.11.2015

Opština Istočni Drvar i danas je bez električne energije zbog neočišćenog puta koji onemogućava prilaz ekipama preduzeća "Elektrokrajina" da otklone kvar.

Na području Banjaluke bez napajanja električnom energijom su najudaljenija prigradska naselja, uglavnom u rejonu Bronzanog Majdana na Manjači, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Na to područje su u ispomoć "Elektrodistribuciji" Banja Luka upućene i ekipe iz drugih radnih jedinica, pa se tokom dana očekuje stabilizacija situacije, dok se, istovremeno, otklanjaju kvarovi na niskonaponskoj mreži, uglavnom u rejonu Krupe na Vrbasu.

Na području opštine Čelinac je bez napajanja električnom energijom još 11 trafo-područja, od čega sedam u naselju Ukrina, dok je u opštini Kotor Varoš bez napona dio dalekovodnog pravca prema Šipragama i manji dio prema Maslovarama.

Bez električne energije je i manji dio opštine Oštra Luka, odnosno zaseoci Kozice i Tramošnja, kao i naselje Bušević u Krupi na Uni.

U ostalih 15 lokalnih zajednica koje distributivno pokriva "Elektrokrajina", srednjenaponsko napajanje električnom energijom je uredno, pa su ekipe angažovane na sanaciji pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Do privremenih prekida u snabdijevanju strujom na distributivnom području "Elektrokrajine" dolazilo je zbog vlažnog snijega koji je obrušavao granje na dalekovodne stubove i kablove, usljed čega je došlo do njihovog kidanja.