VIJESTI

Tvornica "Rimac automobili" ugostila livanjske učenike

Strukovnjaci vidjeli kako nastaje najbrži električni automobil

Al. K.

24.11.2015

Učenici Srednje strukovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević“ Livno, posjetili su poznatu Tvornicu električnih automobila "RIMAC automobili" u Svetoj Nedelji kod Zagreba, gdje su se na licu mjesta upoznali s procesom proizvodnje najbržeg električnog automobila današnjice, za kojim postoji prilična potražnja kod bogatih kupaca u svijetu.

Učenici su se upoznali i sa električnim biciklom, također nastalim u ovoj tvornici, čiji je osnivač i vlasnik Mate Rimac, porijeklom Livnjak.

Jednodnevni stručno-fakultativni izlet livanjskih strukovnjaka organiziran je upravo zahvaljujući susretljivosti i saradnji njihovog zemljaka i mladog stručnjaka Rimca, koji rado navrati u Livno kad god za to ima vremena.

Livanjske učenike i profesore srdačno je dočekala ekipa iz "RIMAC automobila", te ih provela kroz proizvodni pogon elektro automobila Concept ONE i elektro bicikla Greyp.

upoznati-i-sa-elektricnim-biciklom-firme

Foto: Avaz (Učenici upoznati i sa električnim biciklom)

Gosti iz Livna su  imali  priliku obići kompletan mašinski i elektrotehnički odjel, odjel za  proizvodnju dijelova za automobile, uključujući CNC strojeve, odjel za izradu automobilske šasije, odjel kompozita gdje se izrađuju karbonski dijelovi automobila i bicikla, odjel proizvodnje električnog bicikla Greyp, sređen krug tvornice...i izuzetno su zadovoljni viđenim, posebno učenici, koji ovakvim povezivanjem teoretskog i praktičnog dijela nastave kvalitetnije uče i podižu motivaciju.

Učenici i profesori su također  posjetili zagrebački Tehnički muzej, te kulturno-historijske znamenitosti  u centru Zagreba. Zbog svega uprava škole, učenici  i  profesori  zahvaljuju  vlasniku  i osoblju  tvornice "RIMAC automobili" na ugodnom i edukativnom iskustvu.