NOGOMET

CARLO ANCELLOTI TVRDI: Pjanić je igrač za Barcelonu!

Legendarni italijanski stručnjak

Autor:A. Vr.

24.11.2015

 

Uoči večerašnje utakmice između Barcelone i Rome u Ligi prvaka, italijanski stručnjak Carlo Ancelotti komentarisao je neke fudbalere među kojima je bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić.

Legendarni trener istakao je da je Miralem Pjanić igrač za Barcelonu, a podsjetimo, naš reprezentativac koji nastupa u dresu Rome već duži period se povezuje s prelaskom u redove katalonskog kluba. 

"Miralem Pjanić je najbliži stilu fudbalera kakve dovodi Barcelona, ali mislim da bi se i Daneile De Rossi dobro snašao na poziciju koju igra Sergio Busquets", rekao je legendarni Ancelotti.

Pjanić je ove sezone postigao već osam golova u svim takmičenjima, a odigrao je 13 utakmica i prema pisanju La Gazzeta dello sport nalazi se na meti Barcelone koja traži nasljednika legendarnog Xavija Hernandeza.

Sam trener Barcelone, Luis Enrique je dobro upoznat sa kvalitetama našeg reprezentativca jer ga je i trenirao jednu sezonu u Romi. 

Prema istim navodima Barcelona će ponuditi 40 miliona eura za našeg reprezentativca, kojem ugovor sa Romom ističe 2018. godine.