KOŠARKA

Trener OKK Sloboda Vladimir Mićanović podnio ostavku

Odluku donio nakon tri uzastopna poraza

Fena

23.11.2015

Nakon tri uzastopna poraza, a ukupno pet u prvenstvu u osam kola, trener košarkaša OKK Slobode iz Tuzle Vladimir Mićanović, podnio je ostavku. Upravi kluba svoju odluku objasnio je u pismenoj formi.

- Igračima i upravi zahvaljujem na suradnji, navijačima na podršci, a ekipi želim puno uspjeha u nastavku prvenstva - napisao je Mićanović.

Po njegovim riječima, želi ostavkom izazvati pozitivni šok kod igrača da bi se trznuli i počeli pobjeđivati.

- Tri mjeseca smo dobro radili i u pripremnom razdoblju imali smo dobre rezultate. U prvenstvu smo krenuli s dvije pobjede uz odličnu igru. Međutim, nakon ozljede Mirze Hrnčića, važnog igrača OKK Slobode, uslijedio je niz pehova i loših rezultata. Logično, trener je taj koji treba da snosi posljedice i odlučio sam se povući - izjavio je Mićanović.

Za seriju poraza odgovornost svakako snosi i klupska uprava. Raskinuli su ugovor s Damirom Mulaomerovićem i nekolicinom kvalitetnih igrača, a angažovali su slabije igrače, s izuzetkom Mihaila Sekulovića, koji je jedini istinsko pojačanje OKK Slobode u ovoj sezoni.

S druge strane, uprava je zacrtala visoke ciljeve, odnosno, plasman u Ligu 6, te u play off za prvaka, što je s ovakvim igračkim sastavom nemoguća misija.

Najavljeno je da će u toku dana biti saopćeno ime novog trenera OKK Slobode.