BIH

MOSTAR: U tunelu "Salakovac" ispred vozila generala Jeleča eksplodirao topovski udar, policija privela jednu osobu

Sumnja se da je riječ o novom napadu

Redakcija

20.11.2015

23:18 Direktor SIPA-e Perica Stanić rekao je da ta agencija nije izlazila na teren, te da se ne radi o terorizmu. 

Nezvanično, ispred automobila Jeleča aktiviran je topovski udar. 

23:15 Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač potvrdio je za Federalnu televiziju da je "bila petarda", ali nije želio detaljnije komentirati.

22:36 Kako javlja reporterka "Avaza" sa lica mjesta, incident se dogodio oko 17:30, a nezvanično, jedna osoba je privedena. Uviđaj u tunelu je završen. 

tunel-salakovac

Foto: M. Hodžić

22:35 Prema informacijama koje smo dobili iz Operativnog centra MUP-a HNK, saobraćaj se u tunelu "Salakovac" odvija nesmetano.

22:08 Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdila nam je da u ovoj instituciji provjeravaju navode o incidentu u tunelu "Salakovac", ali zvaničnih informacija za javnost za sada nemaju.

21:51 General Jeleč upravo je potvrdio za "Dnevni avaz" da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja.

- Bila je eksplozija u tunelu "Salakovac". Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu - kaže Jeleč.

21:40 Iz policijskih izvora "Dnevnom avazu" potvrđeno je da je u tunelu "Salakovac" kod Mostara večeras došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

Sumnja se da je riječ o novom napadu.

Prema policijskim izvorima, naprava je najvjerovatnije bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Policijske ekipe su na licu mjesta i utvrđuju sve detalje.