AUTO-MOTO

VW Beetle Dune kao kabriolet i kupe

Konceptni automobil Volkswagena

Autor:(D. K.)

20.11.2015

VW je konceptni automobil VW Beetle Dune odlučio serijski proizvoditi i to u dvije karoserijske izvedbe - kabriolet i kupe.

Dobri poznavatelji automobila vjerovatno se sjećaju da je VW na osnovu serijskog Beetlea početkom 2014. na autosalonu u Detroitu ponudio i koncept pod imenom Dune, a za kojim su posjetitelji autosalona pokazali izrazito velik interes. Volkswagen je na kraju ipak odlučio i koncept je zaživio u serijskoj izvedbi VW Beetle Dune, koji je kao svjetska premijera pokazan na autosalonu u Los Angelesu.

Volkswagen je odmah ponudio dvije karoserijske verzije Beetle Dune, kupe i kabriolet. Tako je ime koncepta Dune, zadržala i serijska verzija, jer neodoljivo podsjeća na pijesak i dine, te na legendarni Buggy s plaža u Kaliforniji. Beetle Dune kotrlja se na 18 colskim točkovima, a ujedno mu je i udaljenost od tla povećana za jedan centimetar.

Unutrašnjost je bogata i luksuzna, dominiraju kožna sjedala i obloge, a tu je i deset-kanalno pojačalo izlazne snage 400 W koje osigurava glasan i kvalitetan zvuk audio uređaja.

VW Beetle Dune pokreće turbodizelski motor snage 110 i 150 KS, te turbo benzinski motori najveće snage 105, 150 i 220 KS. Cijene za VW Beetle Dune Coupe kreću od 23.625 eura, a za VW Beetle Dune Cabrio od 27.800 eura.