VIJESTI

DAN ŽALOSTI: BiH oplakuje vojnike Nedeljka Radića i Armina Salkića, ubijene u gnusnom napadu

Država u šoku nakon strašnog terorističkog čina

Redakcija

20.11.2015

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine proglasilo je danas Dan žalosti zbog ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH. 

Bosna i Hercegovina u šoku je nakon strašnog terorističkog napada u sarajevskom naselju Rajlovac, gdje je Enes Omeragić (34) u srijedu navečer ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića, dok je lakše povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac. 

Dok istražitelji nastoje rasvijetliti motive i otkriti pozadinu i osobe uključene u gnusan zločin koji je udario na temelje naše države, najviši zvaničnici najavljuju beskompromisnu borbu protiv terorista, a građani BiH poručuju da neće ustuknuti pred terorom.

Šokantni napad na vojnike u kladionici, a potom i autobus gradskog saobraćaja podigao je zemlju na noge, a iz Tužilaštva tvrde da su pokrenuli opsežnu istragu. Kako saznaje "Avaz", nekoliko osoba je već bilo na informativnom razgovoru. 

Tužilaštvo BiH intenzivno nastavlja istražne aktivnosti zajedno sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i njegovog počinioca, saopćeno je, a Božo Mihajlović, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH, rekao je jučer u izjavi za „Dnevni avaz“ da se istraga nastavlja.

- Nekoliko osoba je bilo na informativnom razgovoru, a riječ je o osobama koje nam mogu dati određene informacije. To su naše operativne radnje. Uglavnom, ovaj smo napad okarakterisali kao teroristički čin prema BiH. Idemo dalje pa ćemo vidjeti dokle ćemo uspjeti raskrinkati sve što se desilo i ko sve stoji iza ovoga. Treba sve sačekati. Mi radimo svoj posao - rekao je Mihajlović. 

Posljednji ispraćaj danas

Inače posljednji ispraćaj vojnicima Arminu Salkiću i Nedeljku Radiću, koji su ubijeni u terorističkom napadu u Rajlovcu u srijedu će se obaviti danas.

Dženaza Arminu Salkiću će biti klanjana u Vitezu u 14:30 na groblju Pročica, dok će sahrana Nedeljku Radiću biti u 14:00 sati na groblju u Nevesinju.