NOGOMET

SUZE RADOSNICE "Avazov" portal omogućio upoznavanje strastvenog navijača BiH i Vedada Ibiševića

Vedator ponovo pokazao humanost na djelu

A. VREBAC

15.11.2015

Donjovakufljanin Amir Mlinarević, 36-godišnji radnik “Elektroprivrede”, strastveni navijač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine putem "Avazovog" portala nedavno je izrazio želju da upozna Vedada Ibiševića. Želja je jučer ispunjena na Sarajevskom aerodromu, a prilikom susreta pale su i suze radosnice. 

- Nakon rođenja djece Merjem (7) i Sumeje (5), te vjenčanja sa suprugom, ovo mi j e najdraži dan u životu. Veliko hvala uredniku sportske redakcije u "Dnevnom avazu" Almiru Sokoloviću koji je omogućio da se upoznam s Vedadom Ibiševićem, rekao je Mlinarević dok je brišući suze grlio Ibiševića.

Mlinarević koji već 16 godina nije propustio nijednu domaću utakmicu, a pratio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine i na velikom broju gostovanja dodao je da je oduševljen spontanošću, kako je rekao, Vedatora.

ibisevic-s-porodicom-mlinarevic

Foto: A. Sokolović (Porodica Mlinarević s Vedadom Ibiševićem)

- Ibišević nije onakav kakvim sam ga smatrao i zamišljao, nego je on još bolji i ljudstveniji. Prije upoznavanja bio mi je drag i cijenio sam ga, ali sada se to uduplalo. Zaista je to veliki igrač i veliki čovjek. Tako je jednostavan i nije uzdignut da para zvijezde po nebu. Kada smo se upoznavali suze radosnice su krenule i zaista ih nisam mogao zadržati, kazao je za "Avazov" portal Mlinarević.

Jedan od najvatrenijih navijača Bosne i Hercegovine još nam je kazao kako je Ibišević bio optimističan kada je upitanju utakmica u Dablinu protiv Irske.

- Vedad mi je rekao da rezultat u Zenici nije idealan, ali da smo još u igri za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj te da je spreman da u Dablinu ponovo ispiše historiju reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kada smo se razilazili zaželio sam mu sretan put za Dublin i rekao mu: "Vedade, neka ako Bog da bude kao u Litvaniji, daj taj gol i da slavi cijela Bosna i Hercegovina, rekao nam je Mlinarević.