NOGOMET

BH MANOLO: Ne trebamo se bojati Irske

Najpopularniji navijač Zmajeva za Avazov portal

A. VREBAC

13.11.2015


Kao Nihada Turčinovića znaju ga članovi porodice, rodbina i prijatelji. Međutim, kada se kaže Bh. Manolo, to je druga stvar! Pod tim ga nadimkom poznaju ga hiljade ljudi u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Najpopularniji navijač naših reprezentacija Nihad Turčinović za "Avazov" portal je prokomentarisao utakmice baraža reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Irske.

- Definitivno smo bolja reprezentacije od Irske i uz samo malo sreće siguran sam da ćemo proći na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ova ekipa i Mehmed Baždarević su to zaslužili, a siguran sam da u Francuskoj nećemo igrati podređenu ulogu, rekao je Turčinović.

Bh. Manolo je kazao da očekuje da Irci igraju prljavu i dosadnu utakmicu na Bilinom polju.

- Oni igraju onaj tipični otočki fudbal i igraju oštro. Snažni su, pokretljivi i veoma brzi , a uz to brzo razmišljaju u datim situacijama. Ono čega se ja plašim da će igrati jako zatvoreno i da bi mogli vidjeti "parkiran autobus" pred njihovim golom, a vrlo su opasni u kontrama, govori Turčinovič.

Jedan od najpoznatijih navijača svih reprezentacije Bosne i Hercegovine ističe da Irska ima dobre napadače.

- Definitvino Long i legendarni Keane su najbolji napadači i igrači reprezentacije Irske. Nadam se da Keane, koji je godinama bio jedan od najboljih igrača engleskog Premiershipa, neće se naigrati na Bilinom polju, kazao je Turčinović.

Bh. Manolo ističe da se ne trebamo bojati Irske jer imamo igrače koji mogu dati gol bilo kojoj reprezentaciji na svijetu.

- Imamo veliki broj igrača koji večerašnju utakmicu mogu da riješe.  Pjanić, Lulić,  Džeko, Đurić, Ibišević, Višća i ostali igrači su sposobni da odigraju dobru utakmicu. Svi igraju u odličnoj formi, tako da problema ne bi trebalo biti večeras, kaže Turčinović.

Dodao je da se se vidi veliki napredak u igri od kad je na klupu stigao Mehmed Baždarević.

- Meša radi dobre poteze. Preuzeo je reprezentaciju u najtežoj situaciji ali uspio je dogurati do baraža i zbog toga zaslužuje veliki respekt, rekao je Turčinović.