NOGOMET

NAVIJAČI IRSKE STIŽU U ZENICU Očekujem minimalno dva gola, BiH će upisati poraz na domaćem terenu

Uživaju u zeničkim ugostiteljskim objektima

D. PAŠALIĆ

12.11.2015

Odbrojavaju se sati do prve utakmice baraža za odlazak na EURO 2016 u Francuskoj, u kojoj će nogometna reprezentacija BiH odmjeriti snage sa selekcijom Irske.

Koliki značaj navijači obje selekcije pridaju ovoj utakmici pokazuje činjenica da se već na ulicama Zenice mogu vidjeti brojni rekviziti ali i navijači u dresovima BiH. Osim naših navijača i plavo-žute groznice koja vlada, u Zenicu su stigli i navijači Irske koji vrijeme provode u ugostiteljskim objektima, te se nadaju i vjeruju u trijumf svoje reprezentacije.

Jedan od njih je i Vili, koji je za "Avazov" portal podijelio svoja očekivanja uoči historijski važnog susreta za obje države.

img-6955

- U Zenici mi je veoma lijepo i ovdje sam stigao kako bih sutra bodrio svoj nacionalni tim. Očekujem da će naša reprezentacija bez pretjeranih problema pobijediti Bosnu i Hercegovinu, te ćemo ih poraziti na domaćem terenu i to s rezultatom 0:2. Bosna je odlična reprezentacija koja ima Edina Džeku ali mi također imamo Robbie Keanea i vjerujem kako ćemo zabilježiti historijski uspjeh pobjedom naše selekcije a potom i odlaskom na EURO 2016 - rekao je Vili.

Dodaje kako je zadovoljan ljubaznošću ljudi s kojima je do sada imao priliku razgovarati u Zenici, te da s nestrpljenjemočekuje sutrašnju utakmicu.

Podsjetimo, susret baraža na programu je sutra u 20.45 sati na stadionu Bilino polje.