SPORT

Martin O'Neill: Reprezentacija BiH ima odlične igrače, bilo bi fantastično pobijediti!

Selektor reprezentacije Irske

D. Pa.

12.11.2015

Reprezentacija Irske nakon što se smjestila oko 17 sati u zakupljeni hotel "Zenica", koji je stalna baza protivnika naše reprezentacije, održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o svojim očekivanjima od sutrašnjeg susreta baraža sa našim Zmajevima.

Tako se medijima prvobitno obratio selektor reprezentacije Irske Martin O'Neill, a nakon njega govorio je Richard Keogh.

- Za nas je ovo vrlo izazovna utakmica, za koju smo spremni. Imam neke povrijeđene igrače ali takva je priroda sporta, a nadam se da će atmosfera biti sjajna. Nema najboljeg načina do pobjede, tu smo i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo željeni rezultat - rekao je selektor O'Neill.

Dodao je kako je Edin Džeko vrlo važan igrač, te da im je veoma važan i težak protivnik kojeg poznaju, međutim on nije jedini na kojeg će se fokusirati budući da reprezentacija BiH, kako kaže, ima još odličnih igrača.

irska

Reprezentacija Irske se smjestila u hotel "Zenica" (Foto: D. Pašalić)

- Mi ćemo morati da se na neki način prilagodimo, imamo neke igrače koji nam nedostaju, ali u glavama imamo koncepciju i mislim da ćemo to uspjeti realizovati - rekao je selektor Irske, dodajući kako idu na pobjedu uz mnogo brobe budući da nemaju šta izgubiti.

Za kraj je kazao kako je sutra vrlo važno veče, budući da imaju i igrače koji su na samom kraju svoje sportske karijere, stoga bi za sve njih bilo fantastično da pobijede jer bi osjećaj bio fantastičan.

Potom je o susretu govorio Richard Keogh, koji je kazao da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj žele postići golove i pobijediti.

- Definitivno ćemo se braniti ali istovremeno i dati sve od sebe da izborimo pobjedu, svi želimo plasman na EURO 2016 - rekao je Keogh.

Nećemo praviti nikakve kalkulacije, budući da su za nas obje utakmice jednako važne, nadovezao se selektor.