NOGOMET

KAPITEN IRSKE PRED DOLAZAK U ZENICU: BiH će osjetiti svu snagu ekipe koja je odrasla na ulici!

Robie Keane pred duele baraža

Autor:A. Vr.

12.11.2015

 

Kapiten reprezentacije Irske i igrač Los Angeles Galaxyja Robbie Keane vjeruje kako će njegova selekcija igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Keane je za rte.ie kazao da će Irska igrati žestoko nošena uličnim mentalitetom igrača, te da će reprezentacija Bosne i Hercegovine osjetiti irski mentalitet.

- Naši igrači će se boriti do zadnje kapi znoja, nećemo BiH dati nimalo šanse, kazao je Keane,

Iskusni napadač Irske je zaprijetio igračima Bosne i Hercegovine

- Oni će vidjeti pravi irski mentalitet. Oni će osjetiti svu snagu ekipe koja je odrasla na ulici. Vidjeće žestoke momke, koji su spremni za bitku, prijeti Keane.

Kapiten Irske još je dodao da je ubjeđen da se mogu plasirati na Evropsko prvenstvo u Francusku.

- Šanse za prolaz su nam velike. Važno je da ne primimo gol, a imamo igrače koji će ga zabiti. Postoji pritisak, ali se znamo nositi s njim. Možemo pobijediti BiH, u to nema sumnje. Uvjeren sam u pobjedu, rekao je Keane.

keane

Podsjetimo, Robbie Keane  je trenutni kapetan Irske nogometne reprezentacije i prvotimac LA Galaxya.

Drži rekord svih vremena kao igrač irske nogometne reprezentacije koji je postigao najviše golova za nacionalnu selekciju, te deveto mjesto u prvih 100 strijelaca Tottenhama u premierligaškoj povijesti.

Počeo je svoju profesionalnu karijeru kao igrač Wolverhampton Wanderersa. U svom prvom nastupu kao sedamnaestogodišnjak postigao je dva gola. Te sezone je bio glavni napadač kluba Wolverhamptona i postigao gol za irsku nogometnu reprezentaciju. Često je mijenjao klubove između 1999. i 2002. godine probivši rekordu svotu transfera.

Nakon kratkog vremena u Milanskom Interu, vratio se u Englesku na posudbu u Leeds United. 2002.godine pridružio se Tottenhamu gdje je igrao šest godina.

Sezona 2007./08. bila je najplodnija sezona ovog irskog napadača, zabio je 23 gola, postigavši i stoti gol za Tottenham i osvojio pri trofej kao senior, Engleski liga kup. Otišao je u Liverpool 2008. godine gdje je proveo samo šest mjeseci, da bi se opet vratio u Tottenham gdje je postao kapiten.

Keane je svoju napadačku reputaciju stekao u Tottenhamu, gdje je često završavao sezone kao najbolji strijelac svog tima. Također je postao i 2004. glavni napadač nacionalne ekipe, da bi 2006. godine dobio i kapitensku traku.