NOGOMET

Treninzi Zmajeva zatvoreni za javnost, Irci dolaze sutra

Pred utakmice baraža

Fena

11.11.2015

U Zenici su svi nervozni u iščekivanju velikog ispita nogometaša Bosne i Hercegovine u susretu s reprezentacijom Irske. Svima je pred očima nova velika nogometna smotra, kojoj će domaćin biti Francuska i gdje se naši navijači osjećaju 'kao kod svoje kuće'.

Sve je spremno u Zenici za veliki megdan s Ircima, koji su za potrebe svog tima zakupili cijeli hotel Zenica, s oko 200 ležaja, tokom trodnevnog boravka u gradu Zmajeva. Irci dolaze sutra i odmah nakon što se smjeste u hotel, u večernjim satima će imati trening na travnjaku stadiona Bilino polje, koji je u izvrsnom stanju tako da zaista možemo potvrditi da će nogometni kreativci imati vrhunske uvjete za igranje.

Ono što je puno važnije za sve navijače i ljubitelje nogometa je taktika Zmajeva, koju će naš stručni štab odabrati protiv Iraca u prvoj utakmici, za koju mnogi kažu da je važnija od one koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Selektor Meša Baždarević je optimista pred susret, ali i oprezan jer su Irci motivirani za meč sa Zmajevima. Danas prije podne igrači su se družili s domaćinima i gostima na nekoliko mjesta u gradu, a večeras će Zmajevi pod svjetlom reflektora trenirati na terenima Trening centra.

Za sutra, planirano je da nakon pres-konferencija Zmajevi još jednom istrče na teren u "gnijezdu Zmajeva", i onda u petak sačekaju irske "Momke u zelenom" da pokažu kome je mjesto u Parizu i Francuskoj.