BIH

ROY KEANE: Džeko je dobar i snalažljiv igrač

Pomoćnik selektora Irske pohvalno o "Zmajevima"

A.U.

10.11.2015

Pomoćni trener Irske i legendarni fudbaler te reprezentacije Roy Keane pohvalno je govorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Keane je kazao da naša reprezentacija igra na visokom nivou u poređenju sa većinom drugih ekipa.

„Impresionirali su me. I mi imamo igrače koji igraju na visokom nivou u klubovima, ali BiH je u nekoliko utakmica pokazala i karakter kada su se vraćali nakon što prime gol“, rekao je Keane.

Osvrnuo se na kapitena naše reprezentacije Edina Džeku u kojem Irci vide najveću opasnost po svoj gol. Keane se nije složio sa opaskom da Džeko nije uspio u Manchester Cityju.

„Ne bih to rekao. Dobro je doprinosio, davao je golove i osvojio jednu ili dvije medalje. Radi se o tome da nekada igrači vole novi izazov svake dvije ili tri godine. U Cityju se promijenila i dinamika, pa su neki igrači morali otići. Ipak, kada ga danas gledam, mogu reći da je dobar i snalažljiv igrač“, rekao je Keane.

Na pitanje da li zaustaviti Pjanića, znači i zaustaviti BiH, Keane je rekao da je Pjanić važan igrač, ali nije jedini u našoj reprezentaciji.

„Oni imaju još tehnički dobrih igrača koji igraju na visokom nivou u Ligi prvaka gdje postižu i golove. Impresionirali su me, ali svaki put prije utakmica Irske kažem da protivnik ima dobre igrače, ali imamo i mi“, rekao je Keane.  

Kazao je da bi Irska trebala zabiti gol u Zenici.

„Bilo bi lijepo kada bi zabili gol. Dva gola bi bila još ljepša, tri fantastična, a nevjerovatno bi bilo da zabijemo četiri ili pet golova“, rekao je Keane.

Irci se puno uzdaju u to da će u Zenici odigrati kao protiv Njemačke u Dublinu, kada su savladali prvaka svijeta, no, Keane se ne želi da se vraća na tu utakmicu.

„To je bio drugi izazov, druga 'životinja'. Protiv Njemačke smo imali i malo sreće, ali su i momci zasukali rukave i dobro odradili. Nismo to mogli ponoviti u drugoj utakmici (protiv Poljske op.a). Želim razmišljati da ćemo biti u igri i u revanšu na stadionu 'Aviva'“, rekao je Keane.