NOGOMET

HAJROVIĆ I BIČAKČIĆ: Ko god bude igrao, moramo pobijediti!

Počele pripreme pred susret s Irskom

D. Pa.

9.11.2015

14:33 Reprezentativci BiH počeli su danas okupljanje u Trening centar NS BiH gdje će boraviti do 13. novembra, kada igraju prvu baražnu utakmicu sa selekcijom Irske na Bilinom polju za odlazak na EP.

S tim u vezi održana je konferencija za medije, na kojoj su se obratili pomoćni trener Igor Janković, Izet Hajrović i Ermin Bičakčić.

Janković je najprije objasnio zbog čega su otpala tri igrača.

- Stručni štab se okupio u četvrtak navečer, pratimo igru Irske, potrudićemo se da našu ekipu taktički pripremimo kako bi što spremnije dočekali prvi baržnu utakmicu. Irska ima problema sa povredama i kartonima, va-tri ključna igrača neće igrati, ali znate kakve su baražne utakmice i koliko su psihološke teške. Korak smo do EP, stoga ćemo dati sve od sebe da u petak dišemo jednim plućima kako bismo se svi zajedno radovali - kazao je Janković.

Hajrović je kazao kako moraju igrati ofanzivno i dati svoj maksimum u naredne dvije utakmice, ističući kako bez obzira na minutažu osjeća se spreman.

- Ako dobijem priliku da igram, ja ću to iskoristiti na najbolji način, međutim, svi se u timu moramo boriti da prođemo kvalifikacije i nakon Svjetskog prvenstva odemo na EP što bi bilo odlično kako za nas tako i za državu - kazao je Hajrović, dodajući kako očekuje pomoć navijača sa tribina stadiona Bilino polje.

Bičakčić je u svom obraćanju kazao kako Irska ima odličan kvalitet, tako da moramo obratiti pažnju na našu igru.

- Najvažnije je da pobijedimo, bez obzira kojih 11 igrača će igrati. Vrlo je bitno da se što bolje pripremimo, kako bismo ostvarili pobjedu. Svi znamo gdje smo bili a danas pričamo o Irskoj, hvala Bogu da smo izborili mjesto za baraž a još preostaje da privedemo kraju ovaj posao u našu korist - kazao je Bičakčić, dodajući kako moraju ginuti za državu na terenu u što ne sumnja.

12:49 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, kako bi počeli pripreme za važan baražni susret sa selekcijom Irske za plasman na EP.

Podsjetimo, selektor Baždarević za predstojeće baražne susrete pozvao je 28 igrača, nakon čega su otpali Ermin Zec, Rade Krunić i Marin Aničić. Tako se u narednim danima spisak mora proširiti za još dva imena budući da, prema pravilima UEFA-e, za ove utakmice mogu biti registrovana 23 fudbalera.

Prema planiranom protoklu, konferencija za medije održat će se danas u 14 sati, dok će prvi trening najvjerovatnije biti obavljen večeras. Zatim će naši Zmajevi sutra i prekosutra trenirati dva puta dnevno, a posljednji trening na rasporedu je u četvrtak.

Prva utakmica baraža između reprezentacija BiH i Irske igra se 13. novembra na stadionu Bilino polje, dok se uzvratna utakmica igra tri dana poslije, 16. novembra, na stadionu "Aviva" u Dublinu.