NOGOMET

Željo ponovo razočarao na Grbavici, pobjede Sarajeva i Slobode

U okviru 15. kola PLBiH

Autor:A. VREBAC

8.11.2015

U okviru 15. kola PLBiH, Željezničar je na Grbavici dočekao ekipu Slavije, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imali su domaćini, ali nakon dobrog centaršuta Kokota, golman Slavije je intervenisao. Narednih 30 minuta na Grbavici nije bilo većih uzbuđenja, a novu šansu za domaćine imao je Brazilac Tiago u 36. minuti.

U 44. minuti, Zoran Kokot je zatresao mrežu gostiju, ali sudija je svirao ofsajd poziciju.

Slavija u prvih 45 minuta, nije stvorila nijednu šanu pred golom Željezničara. Dobru priliku je imala Slavija u 73. minuti, međutim Enis Sadiković je zaustavio Barića u kontri i dobio direktan crveni karton. 

Dejan Uzelac je u 76. minuti imao nevjerovatnu priliku, ali je loptu sa samo sa dva metra prebacio preko gola da bi u narednoj akciji Joco Stokić šutirao pored gola sa metra.

Redali se su se prilike Željezničara iako su imali igrača manje, ali lopa nije htijela u gol Slavije.

Željezničar - Slavija 0:0

Stadion: Grbavica,  Gledalaca: 1000  Sudija: Zoran grbić (Prijedor) Žuti kartoni: Spalević, Lučić, Barić (Slavija) , Stokić (Željezničar)     Crveni karotn: Enis Sadiković (Željezničar)

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić (Stokić 50'), Enis Sadiković, Damir Sadiković (Mujagić 85'), Beganović, Tiago, Kokot (Uzelac 74'), Hodžurda.

Slavija:Lučić, Ristić, Marković, Kartal, Zeba, Spalević, Rovčanin, Grujičić, Vejnović, Arsenijević (Simović 87'), Barić (Pervan 94').


Olimpic - Sarajevo 1:3

U okviu 15. kola BHT Premijer lige BiH Olimpic i Sarajevo danas su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" odmjerili snage, a više razloga za slavlje na kraju je imalo Sarajevo koji je slavilo sa 3:1.

Nakon sjajne lopte Denijala Brkovića mrežu Sarajeva pogodio je Dalibor Pandža u 19. minuti i donio svom timu minimalno vodstvo koje je trajalo nešto manje od deset minuta.

Nakon faula Srđana Stanića nad Amerom Bekićem sudija je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je najbolji strijelac Sarajeva Leon Benko.  

Nade da će Olimpic vratiti vodstvo na poluvremenu ugasio je Leon Benko u 45. minuti koji je postigao svoj drugi gol u ovoj utakmici.  

U 80. minuti neiskorištene šanse kaznio Krste Velkoski pogotkom sa bijele tačke i postavio ujedno konačnih 3:1.  

Olimpic - Sarajevo 1:3 (Pandža 19' / Benko 27', 45', Velkoski 84')

Olimpic: Bandović, Imamović, Regoje, Muharemović, Pandža, Smajić, Stanić, Karić, Videkanić, Varešanović i Jusufović.

Sarajevo: Plakalo, Rustemović, Kovačević, Bekić, Duljević, Almir Bekić, Leon Benko, Berberović, Barbarić, Kallasi, Ikande.

Sloboda - Zrinjski 2:0

U derbiju 15. kola PLBiH Sloboda je na Tušnju savladala Zrinjski sa 2:0. U 21. minuti gledaoci su vidjeli jedan od najljepših poteza u PLBiH ove sezone, kad je Zajko Zeba majstorski lobovao golmana Karačića za vodstvo Slobode 1:0.

Mehidić u 34. minuti povećaca na 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Sloboda je u nastavku čuvala rezultat, a gosti iz Mostara nisu uspijevali stvoriti ozbiljnu šansu pred golom Slobode.

Pred kraj meča Vesleinović je imao još jednu prilik uda psotigne treći gol za Slobodu, ali je šutirao pored gola.

Tuzlaci su došli do velikog tirjumfa koji bi im na kraju polusezone mogao i donijeti titulu jesenjeg prvaka države.

Sloboda - Zrinjski 2:0  (Zeba 21' , Mehidić 28')