SPORT

Svečano otvoren prvi Fan shop rukometne reprezentacije BiH

U sarajevskom Konzum Family centru

Fena

6.11.2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu otvorila prvi zvanični Fan shop u sarajevskom Konzum Family centru.

Svečanom otvorenju Fan shopa prisustvovali su predstavnici Rukometnog saveza BiH, Konzuma, te članovi stručnog štaba i reprezentativci BiH.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Smajo Karačić je rekao da se odlaskom reprezentacije na svjetsko prvenstvo i otvorenjem  Fan shopa njegovi snovi konačno ostvaruju.

Selektor reprezentacije BiH Dragan Marković je naglasio da je veoma sretan što je reprezentacija pobjedom započela kvalifikacije za evropsko prvenstvo te da ova selekcija zaslužuje imati svoj Fan shop

-Sretan sam što sam doživio ovaj momenat. Ovo je ono čemu smo svi težili, a pobjeda protiv Slovačke dodatno je uveličala otvorenje Fan shopa. Ne bi bilo isto da nismo pobijedili. Jedva čekam nedjelju da se revanširamo selekciji Litvanije - rekao je Marković.

Bh. rukometaši su se potpisali na veliki poster koji krasi Fan shop, a manifestaciju je zaključilo izvođenje penala koji je šutirao izvršni direktor Konzuma Adnan Šteta, sa branio golman reprezentacije BiH Benjamin Burić.